En livslång passion

Min största passion i livet är också den längsta. Den startade långt innan min ungdoms treåriga specialistutbildning i London. Och den har inte lämnat min sida under de senaste 26 åren.

Min passion har följt mig från fina gårdar i tyska Pfalz – via importföretag, bokprojekt, domaruppdrag och sommelierundervisning – till den plats jag befinner mig idag.

Förhållandet till vinet är just det. En livslång passion. Och en stor del av detta förhållande har jag ägnat helt åt portugisiska viner. För så djupgående och meningsfull är denna värld. Oändlig i sin nyansrikedom, och kittlande i sin förmåga att ständigt överraska.

Kanske har du precis stigit in i denna värld. Eller kanske sträcker sig ditt förhållande lika långt tillbaka i tiden som mitt. Men oavsett var du befinner dig finns det varje dag utrymme att upptäcka något nytt.

Det är denna kunskapstörst som har lett mig till att hålla vinprovningar för över 26000 personer de senaste 18 åren. Och av samma anledning har jag tagit med mig sammanlagt 450 vinresenärer hela vägen till Portugal – för att med egna ögon utforska vinlandet.

Varmt välkommen till den portugisiska vinvärlden, du också. Börja gärna med att mejla mig på kontakt@fredrikakerman.se, eller slå en signal till mig på 0768-669 581.

Fredrik Åkerman Signatur

Fredrik Åkerman

  • Professionell vinexpert i 26 år.
  • Specialist på portugisiska viner i 21 år.
  • Har 3-årig vinutbildning i grunden.
  • 26000 personer har varit på mina vinprovningar.
  • 450 personer har åkt på mina vinresor.

Pin It on Pinterest

Share This